Tudjon meg többet rólam!

Dr. Sávolyi Györgyi  családjogi ügyvéd

_V3B2545_Egyetemi tanulmányaimat a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Jogi Karán végeztem, majd az ügyvédi szakvizsga letételétől folyamatosan fejtem ki ügyvédi tevékenységemet. 20 éven keresztül voltam a Budapesti 18. számú Ügyvédi Munkaközösség tagja. Jelenlegi önálló irodámat 2002-ben alapítottam.

Ügyvéd családból származom, amely pályaválasztásomat meghatározta, az ügyvédi iroda és a bíróság hangulata természetesen vált életem meghatározó részévé.

A mai napig elmondható, hogy alapvetően minden ügyben a valós életviszonyok érdekelnek. A cél az ügyfél számára kialakult problémás élethelyzetben történő eligazodás, az ügy megoldása. Ennek érdekében igyekszem reálisan felmérni az ügy kimenetelét, erről ügyfelemet tájékoztatni, együtt gondolkodva megtalálni a megfelelő megoldást.

Gyermekkorom egy részét német nyelvterületen töltöttem, így a társasági jogi kialakulásával, 1989–től kezdődően értelemszerűen adódott, hogy német, osztrák társaságok képviseletével is bővítettem tevékenységemet. E körben cégek képviseletét, az ezzel kapcsolatos munkaügyi, társasági jogi, szerződés készítési feladatokat látom el német nyelven.

Változatlanul közel áll hozzám az ügyfelekkel való személyes kapcsolaton alapuló családjogi képviselet, amelyhez – reményeim szerint – empátiával rendelkezem. A bírósági képviselet teszi élővé pályám gyakorlását, amelyre tekintettel peres képviseletet látok el.

2002-től a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának tagjaként, 2006-2010-ig Elnökségi Tagként, a jelenlegi ciklusban pedig a Magyar Ügyvédi Kamara teljes ülésének tagjaként viselek társadalmi funkciót.

_V3B2377_

Az ügyfél és az ügyvéd is választ!

Az ügyvédi munka a jog egyre szerteágazóbb területeit öleli fel. Abban a kérdésben, hogy a hivatás gyakorlása során ki melyik jogterületen fejti ki tevékenységét az érdeklődési körnek épp úgy, mint a szerencsének, a véletlennek , de nem utolsó sorban a személyes adottságoknak van meghatározó szerepe.
A pálya elején mindenki kipróbálja magát több területen, míg végül kialakul az egyéniségének leginkább megfelelő szakterület. Az évek múlásával is alakulhat az ügyvéd személyisége, vannak területek amelyekre az ügyvéd „ később „ érik be.
A családjog tipikusan nagy empátiát, türelmet és némi élettapasztalatot igénylő jogterület, ahol fokozott jelentősége van annak, hogy az ügyfél és az ügyvéd mennyire tudnak egymásra hangolódni.
Minden ügynek kell legalább egy esélyt adni arra, hogy a felek között megállapodás jöjjön létre, amely érdekében az ügyvéd feladata, hogy a jog nyelvére fordítsa le a felek akaratát.
El kell magyarázni az ügyfeleknek a jogi fogalmak lényegét, tartalmát, el kell oszlatni a tévhiteket, amelyek szájhagyomány útján  terjednek, de egyébként a jogi szabályoktól messze vezetnek bennünket.
A jogi tanácsadásnak ez a leglényegesebb része. Éreznünk kell a bizalmat, az őszinte segítő szándékot, hiszen csak ilyen körülmények között tudunk őszintén megnyílni jogi képviselőnk előtt.
Bizalommal, szakmai és élettapasztalattal, valamint több évtizedes gyakorlati rutinnal állok az Ön rendelkezésére.

 

Válás? Házassági szerződés? A zökkenőmentes folyamatokról családjogi ügyvéd gondoskodik!

Válás? Házassági szerződés? A zökkenőmentes folyamatokról családjogi ügyvéd gondoskodik! Manapság nincs olyan család, ahol a hozzátartozók ne keverednének valamiért konfliktusba egymással, azonban vannak olyan sajnálatos nézeteltérések, amikor annyira elfajul a helyzet, hogy igazságot csakis szakember, vagyis egy családjogi ügyvéd tehet. Ha Ön is hasonló szituációban van, de szeretne véget vetni a perpatvaroknak és a hatályos törvényeknek megfelelően rendet tenni a családban, forduljon hozzám bizalommal!

Családjogi ügyvédként nemcsak az a feladatom, hogy a törvényeknek megfelelően igazságot tegyek a felek között, hanem a normális körülmények megteremtése is a problémás ügyekben. Hiszen egy komoly konfliktus esetén egy objektív, külső személy lecsillapíthatja a kedélyeket, így bármilyen probléma hamar megoldásra találhat, vagyis családjogi ügyvédként ezt az objektív kapcsot szeretném biztosítani a felek között.

Oldjuk meg együtt a problémákat, forduljon hozzám bizalommal, ehhez pedig vegye fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Dr. Sávolyi Györgyi családjogra specializálódott ügyvéd