Ha a tanácsadás nem opció, válóperes ügyvédre van szükség

A házasság sok esetben megmenthető, de vannak olyan helyzetek, amik ellehetetlenítik a közös jövőt, és ilyenkor csak egy jó válóperes ügyvéd segíthet!

Elképesztő statisztikákat hallani arról, hogy mennyi házasság végződik válással, az esetek többségében azonban lehetne tenni azért, hogy másképp alakuljon. Párkapcsolati tanácsadás segítségével újra életre lehet kelteni a szerelmet, ezért érdemes adni neki egy esélyt, ha mindkét félben megvan a szándék, hogy megmentsék a házasságot.

A szomorú igazság azonban az, hogy erre nem minden esetben van lehetőség, vannak olyan helyzetek, amikor a tanácsadó nem, csak a válóperes ügyvéd segíthet. Nézzünk néhány példát arra, amikor a legjobb megoldás, ha külön utakon indulnak el a felek:

  • A fizikai vagy szexuális bántalmazás nem fér bele egy egészséges párkapcsolatba, ha ilyesmi fordul elő, jobb véget vetni a házasságnak.
  • Nem lehet elégszer hangsúlyozni a lelki terror veszélyét, ha az egyik fél uralkodik a másikon, ott szintén nem érdemes közös jövőben gondolkodni.
  • A szenvedélybetegségek is nyomot hagyhatnak a párkapcsolaton, és ha az érintett nem veszi kezébe az irányítást, a házasságért sem érdemes küzdeni.
  • Megoldhatatlan anyagi problémák esetén, például akkor, ha az egyik fél kihasználja a másikat, kétséges, hogy van-e értelme folytatni.

A felsoroltak még nagyobb súllyal esnek a latba, ha közös gyermeke is van a párnak. Szép dolog megmenteni a házasságot, de ha nincs meg a változásra való hajlandóság és a kölcsönös tisztelet, akkor a válás a legjobb döntés. Egy ilyen esemény mindig ejt sebeket, de egy jó szakember arra törekszik, hogy mindkét fél a lehető legkevésbé sérüljön lelkileg és mielőbb pontot lehessen tenni az ügy végére.

Ahhoz, hogy a válás a lehetőségekhez képest békésen alakuljon, olyan ügyvédre van szükség, aki nem csak szakmailag, hanem emberileg is minden tőle telhetőt megtesz. Én erre törekszem a munkám során, másképp nem lehet valódi segítséget nyújtani egy olyan kényes ügyben, mint amilyen a válás.

Ha úgy látja, hogy jobb véget vetni a házasságnak, és érdekelné egy jó válóperes ügyvéd Budapesten, forduljon hozzám bizalommal!